НОВИНИ З КАФЕДРИ ТУРИЗМУ І ГРС

07.05.2019р. на кафедрі туризму і готельно-ресторанної справи відбулося відкрите заняття студентської наукової проблемної групи «Етнічна кулінарія – кухня семи культур». Заняття проведено у формі майстер-класу по темі «Єврейська національна кухня».

Ознайомити студентів з особливостями кулінарної культури, кулінарними традиціями євреїв запросили голову єврейської общини м. Камянця-Подільського Шулика О.З., який пояснив, що більшість рецептів національних єврейських страв продиктовано релігійними звичаями цього народу,  основами кашруту. Олександр Зіновійович виділив головні заборони і правила щодо  вибору і приготування харчових продуктів.

Студенти готували традиційні єврейські страви: форшмак, хумус, біблійну юшку з сочевиці, бабку з маци, медовий пиріг –лейках.

Під час дегустації студенти відзначили неповторний смак, своєрідність і оригінальність страв.

Єврейська кухня широко відома на Поділлі, багато страв її стали родзинками закладів ресторанного господарства, вони залишаються досить простими в приготуванні, що  і підтверджено на даному занятті.

На занятті були присутні декан економічного факультету к.е.н., доцент Ткачук В.В., завідувач кафедри, д.і.н., професор С.Е.Баженова, к.і.н., доцент кафедри Опря Б.О.

Підготувала Т.Є. Веселовська

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail