Майстер-клас з приготування суші

19 березня на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи, в рамках вивчення професійно-орієнтованих дисциплін та роботи студентської наукової проблемної групи «Етнічна кулінарія» для студентів 2 і 3 курсів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» було проведено майстер-клас  з  приготування страв японської кухні.Надзвичайно цікаву теоретичну інформацію про японські традиції у різних сферах життя повідомила завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи д.і.н., професор Баженова Стефанія Едуардівна.

Майстер-клас був проведений за участю співвласниці суші-бару «Сакура» Дивдик Юлії Вікторівни і майстера-сушиста Михайла. Під час майстер-класу студентам проде-монстрували як готувати суші і роли, поєднання їх з різними соусами та способами презентації і споживання. Цікаві розповіді про історію виникнення суші і причину їх популярності перепліталися з наочною демонстрацією приготування нигиридзусі – найбільш по-пулярного виду суші, макидзусі (кручені суші), футомаки  (великі рулети), хосомакі  (тонкі рулети), урамакі (рулет навпаки).

В даний час, коли культура здорового способу життя завойовує розуми людей, японська кухня набуває все більше наслідувачів у різних країнах, оскільки асоціюється з поняттям правильного харчування. Поєднання традиційної їжі (рис, морепродукти, овочі, соя) з продуктами тваринного походження сприятливо впливає на здоров’я. Суші і роли, незважаючи на те, що трохи відрізняються за способом приготування і сервіровки, однаково смачні і корисні для здоров’я.

Всі присутні змогли продегустувати суші і роли, смак і зовнішній вигляд яких не залишили байдужим жодного учасника майстер-класу.
Висловлюємо щиру вдячність Дивдик Ю.В. і всій команді суші-бару «Сакура» за співпрацю, високий професіоналізм і любов до своєї справи.

Підготувала доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи к.т.н. Веселовська Т.Є.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail