Семінар-тренінг для студентів економічного факультету в міському центрі занятості

Протягом двох днів (19 та 20 березня) для старшокурсників економічного факультету на базі Кам’янець-Подільського міського центру зайнятості проходив семінар-тренінг на тему «Відкрий власну справу». Така форма співпраці вишу та державної служби занятості є особливо актуальною в процесі набуття здобувачами освіти досвіду практичного застосування компетентностей та їх адаптації в умовах професійної діяльності.

Під час тренінгу присутнім було запропоновано розробити бізнес-план з детальним розкриттям його складових і проведення необхідних розрахунків. Щодо бізнес ідей студентів, то вони були досить оригінальні : квест-кімната, кав’ярня на колесах, підприємство з надання послуг харчування, кафе здорового харчування, зелений туризм. Супровід і консультування з побудови власного бізнесу здійснювала тренер Волкова Леся – заступник начальника відділу активної підтримки безробітних міському центрі занятості. Застосування  SWOTаналізу в процесі роботи команд дозволило учасникам сформувати  план реалізації бізнес ідеї, після цього вибрати нові тренди і тенденції маркетингової стратегії. В процесі реалізація авторських бізнес-ідей мали місце навчально-ігрові технології, які визвали неабиякий інтерес у присутніх. Слід зазначити, що саме організація таких практико-орієнтованих заходів для студентської молоді є одним із дієвим механізмів їх підготовки до майбутньої трудової діяльності.

РS. В умовах стрімкого розвитку суспільства цифрових технологій, для бажаючих відкрити власну справу, можна скористатись інноваційною платформою ефективного регулювання – Державний інфо-сервіс Start Business Challenge (https://sbc.regulation.gov.ua/), який  надає покрокові інструкції з детальною інформацією про дозвільні документи, що необхідні для реєстрації бізнесу.

Людмила Матвейчук (Соловйова), член НСЖУ

д.н.держ.упр, к.е. н., професор кафедри туризму

та готельно-ресторанної справи

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail