Екскурсія в музей центру розмінування

21 лютого 2019р. студенти  першого курсу економічного факультету спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Туризм» відвідали музей центру розмінування з метою інформування молоді про ризики та загрози, пов’язані з вибухонебезпечними предметами, на які можна випадково натрапити в Україні.

Для студентів була проведена цікава екскурсія спеціалістами-саперами, продемонстровані небезпечні знахідки – звичайні предмети, які можуть лежати, наче кимось забуті або загублені. Було наголошено, що натрапити на незнайомі предмети можна скрізь: у громадському транспорті, на вулиці, в приміщеннях. Вони можуть бути дуже небезпечними, тому У ЖОДНОМУ РАЗІ НЕ МОЖНА БРАТИ ЇХ У РУКИ, ЯК БИ ЦІКАВО НЕ БУЛО. Студентам пояснили як слід поступати, якщо випадково побачили підозрілий предмет і за якими ознаками можна визначити вибухонебезпечний об’єкт.

Зацікавила студентів  сучасна робототехніка для розмінування, різні види вибухових пристроїв і види їх маскування, спецодяг. В кінологічному центрі побачили як здійснюється підготовка службових собак.

 

Підготувала Веселовська Т.Є.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail