Поєднання теорії і практики для студентів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Протягом 3-х днів (28.02-2.03), в селі Врублівці на базі готельно-ресторанного комплексу «Ксенія», проходив міжнародний фестиваль ресторанних технологій «BestCookFest-Podillia». Організаторами виступив Український кулінарний союз та Слобожанська гільдія кулінарів. Серед конкурсантів  – гості з різних куточків України, а також Хорватії, Македонії, Греції, Туреччини, Молдови, Саудівської Аравії, Словенії, Маврикій, Ізраїлю, Албанії.

Від нашого університету взяла участь у фестивалі доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи,  кандидат технічних наук  Веселовська Т.Є., яка виступила в номінації «Арт-клас» (художня робота з тіста) і здобула золоту медаль.

На гастрономічному фестивалі також побували  студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, які  відвідали майстер класи: «Сучасна сервіровка столу», «Шоколадні цукерки  (на обладнанні KENWOOD), «Приготування дерунів», «Лосось в апельсиновому соусі і білою палентою», «Рис з гарбузом і зеленою цибулею», «М’ясо ЧИНГІЗ-ХАНА», «Приготування ухи: універсальна поради та хитрощі».

Молодь побачили як працюють професіонали  ресторанної справи, поспілкувалась з учасниками заходу, побувала на презентації тематичних страв.

Слід зазначити, що для студентів, відвідання подібних заходів дозволяє подолати розрив між теорією і практикою, освітою та виробництвом.  Запровадження таких організаційно-відмінних форм навчання  в свою чергу забезпечують підвищення якості підготовки кваліфікованих  кадрів згідно сучасних вимог ринку праці.

Матвейчук Л.О.

член НСЖУ

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail