Семінар-практикум для учнів міських шкіл!

З 21 січня по 25 січня викладачами економічного факультету було проведено семінар-практикум для учнів міських шкіл. Захід було організовано у рамках співпраці Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка та Управління освіти й науки Кам’янець-Подільської міської ради з метою сприяння підготовці обдарованої шкільної молоді до участі в ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з економіки. У семінарі взяли участь переможці ІІ (міського) туру олімпіади – учні 9-11 класів Кам’янець-Подільської НВК №14 та Кам’янець-Подільського ПНВК «Антей».

Безпосередню підготовку здійснювали викладачі кафедри економіки підприємства, зокрема, к.е.н., ст. викладач Боднарчук Т.Л., к.е.н., ст. викладач Чаплінський В.Р., к.е.н., доцент кафедри Свідер О.П., к.е.н., ст. викладач Буторіна В.Б. До заходу долучилися й викладачі кафедри управління персоналом та економіки праці в особі к.е.н., ст. викладача Семендяка В.М.

В рамках тижневого курсу підготовки учасникам було роз’яснено методику розв’язання задач мікро- та макроекономічного спрямування, проведено низку консультацій, що стосувалися складних теоретико-прикладних аспектів економічної дисципліни, зокрема, було обговорено питання державного регулювання цін, взаємозв’язку ВВП, безробіття та інфляції (Боднарчук Т.Л.), формування доходів від інвестицій на ринку фізичного капіталу, спеціалізації країн (Чаплінський В.Р.), міжнародної торгівлі та купівельної спроможності, переваг й недоліків різних економічних систем (Свідер О.П.), ціноутворення на олігополістичному та монополістичному ринках (Буторіна В.Б.), поняття та інструментів реалізації фіскальної й грошово-кредитної політики держави (Семендяк В.М.).

Бажаємо учасникам олімпіади високих досягнень!!!

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail