День пам’яті катастрофи на Чорнобильській АЕС

Пройшов ще один рік із дня страшної трагедії. Трагедії, яка сколихнула увесь світ, позбавила життя сотні людей, змусила тисячі наших співвітчизників облишити домівки і втікати. Втікати від страшної сили, що невидимою рукою огорнула людство і залишила свій слід на довгі роки та на численні покоління.

26 квітня – день, що закарбувався у наші серця на десятки та десятки років, день страшної аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Саме рівно тридцять років тому, далекого 1986 року, відбувся вибух на 4-му. енергоблоці ЧАЕС. Ця жахлива подія назавжди змінила життя десятків тисяч сімей у багатьох країнах світу і назавжди змінила хід історії людства.

Вшанування пам’яті загиблих, від страшної радіаційної дії, наш обов’язок.  Не знехтували ним студенти та викладачі економічного факультету. Ми зібралися на вечір пам’яті героям Чорнобиля, що відбувся під егідою бібліотекаря економічного факультету Людмили Бабій та за участі студенів факультету. Усі присутні переглянули документальні матеріали, що відображали жах тієї страшної події, та вшанували пам’ять жертв цього дня хвилиною мовчання.

Завдяки кропіткій праці організаторів, ми маємо змогу щороку віддавати шанобливу дань пам’яті нашим героям та примножувати пам’ять у своїх серцях та серцях вже молодого покоління. Дякуємо вам за вагомий внесок у збереження нашої історичної пам’яті.

Вічна честь і доземний уклін героям, які своїм життям захистили нас!

 

Щербан Юлія

Студентка 3 курсу

Економічного факультету

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail